Лекарственные растенияНа главную страницуЛекарственные растения
Прочие товары и услуги

Рецепти джемів

Джем із шовковиці

1 кг шовковиці, 500 г цукру, сік і цедра 1 лимона

Шовковицю промити, обсушити, видалити плодоніжки. Ягоди подрібнити в пюре у блендері або протерти крізь сито. Пюре поставити на середній вогонь, додати цукор і цедру лимона, перемішати, довести до кипіння. Варити за слабкого кипіння 20 хв. Потім влити лимонний сік, перемішати, варити 5 хв і зняти з вогню. Джем розкласти в стерилізовані банки, зберігати в холодильнику.

Джем із гарбуза з курагою

1,5 кг гарбуза, 500 г кураги, 1,5 кг цукру, 50 мл лимонного соку, 700 мл води

Курагу промити, розрізати на 3—4 частини, залити гарячою водою, залишити на 3 год. Гарбуз нарізати скибочками, викласти в каструлю, влити воду з-під кураги, довести до кипіння, варити 30 хв. Гарбузову масу подрібнити в пюре за допомогою блендера або протерти крізь сито. У готове пюре додати цукор, перемішати, довести до кипіння, варити на слабкому вогні 30 хв. Додати курагу, варити ще 30 хв. Наприкінці варіння влити лимонний сік. Готовий джем викласти в банки, закрити кришками. Зберігати в холодильнику.

Морквяний джем

1 кг моркви, 1 кг цукру, 350 мл води, сік 1/2 лимона

Моркву ретельно вимити, очистити, нарізати. Викласти в каструлю, влити трохи води, варити до м’якості. Рідину злити, моркву протерти крізь сито. Зварити цукровий сироп, викласти морквяну масу й варити джем до готовності. Наприкінці варіння додати лимонний сік, добре еремішати. Гарячий джем розкласти в стерилізовані банки, закрутити й остудити.

Украинская кухня - заготовки
Целебные травы
Rambler's Top100  
© 2009Лекарственные растения